Friday 19th April 2019 07:14:46 PM
Autentificare

Autentificare

Nume utilizator
Parola
Tine-ma minte

Rezultatele Campionatului Național de Bouldering la Juniori

 
 
Radu Pătrășcoiu și Beatrice Eftimiu au avut cele mai bune prestații la Campionatul Național de Bouldering (CNB) – Juniori, desfășurat pe 17 octombrie la Sfântu Gheorghe.
 
CNB Juniori, organizat de Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE) în colaborare cu C.S. Sepsi Adrenalin din Sfântu Gheorghe, a atras sportivi cu vârste cuprinse între 14-19 ani.
 
Szőcs Károly-Csaba, șeful Comisiei de Escaladă din Federația Română de Alpinism și Escaladă, a relatat impresii de la fața locului:
 
"Răsturnări de situații incredibile"
 
Rezultatele din calificări nu au prevestit rezultatele din finală, au fost răsturnări de situații incredibile. Sportivul din Iași, Tudor Stoian a ajuns cu greu în finală de pe locul 6, și după o finală reușită a ajuns pe locul doi pe podiumul concursului, câștigând medalia de argint.
 
Sántha Róbert s-a calificat pe locul întâi în finală, unde rezultatul lui a fost la fel de spectaculos ca al lui Tudor, dar nu în sens pozitiv. La surprinderea spectatorilor, Róbert a avut probleme la primele trei blocuri, finalizând doar ultimul bloc, așadar a terminat concursul pe locul 4.
 
Józsa Ede s-a calificat pe locul 3 în finală, unde și el a avut probleme și a terminat concursul pe locul 5. Al treilea concurent de la Adrenalin, Kelemen Szilárd s-a clasat pe locul 6 din finală. Vlad Ioan din București s-a cățărat bine în finală și a luat medalia de bronz.
 
 
Cele mai bune rezultate la băieți și fete
 
Radu Pătrășcoiu a fost starul zilei, având o etapă de calificări reușită, clasându-se pe locul 2 după Róbert. Radu a reușit să termine 3 din cele 4 blocuri în finală, detașându-se clar de restul concurenților, câștigând medalia de aur.
 
La fete, cea mai bună prestație a avut Beatrice Eftimiu, fiind în ultimul an de juniorat (19 ani). Ea a câștigat și calificările și finala, devenind Campioana Națională la Bouldering.
 
Nagy Judit a fost singura care a făcut blocul 3, dar asta nu a fost de ajuns, terminând concursul pe locul 5. Ea a avut ezitări la primul traseu.
 
Cea mai bună prestație de la fetele din Sf. Gheorghe a avut Korodi Henrietta, ea clasându-se pe locul 4 în finală. A treia concurentă de la Adrenalin, Nagy Janka s-a clasat pe locul 6 din finală. Antonia Trifu a avut o revenire, după o rundă de calificări nu tocmai fericită, reușind să avanseze de pe locul 5 din calificări pe locul 3 în finală, cucerind medalia de bronz. Sora ei, Arina a rămas pe locul 2, ca în calificări, astfel câștigând medalia de argint.
 
Amenajatorii concursului au fost Oliver Batîr și Szőcs Károly-Csaba. Blocurile au fost amenajate astfel încât juniorii să fie testați din toate punctele de vedere.
 
 
 

 

Tags: Escaladă, Competiție, FRAE, Federatia Romana de Alpinism si Escalada

Federația Română de Alpinism și Escaladă

Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE) este o federație sportivă națională, persoană juridică de drept privat, de utilitate publică, autonomă și apolitică. FRAE s-a constituit în 2002 prin asocierea cluburilor sportive și asociațiilor județene, conform Legii Educației Fizice...

Mai mult...

Newsletter