Wednesday 20th February 2019 02:41:24 AM
Autentificare

Autentificare

Nume utilizator
Parola
Tine-ma minte

Aur pentru România la Grand Slam Petzen

Cristian Râpă, 13 ani, component al Lotului Național de Escaladă Copii, a câștigat, ieri, 10 iulie, medalia de aur la  categoria 12-13 ani în cel mai mare concurs european de escaladă pentru copii, desfășurat weekend-ul trecut la Petzen, Austria. Acest trofeu completează victoriile din anii trecuți, de la Arco, Italia (2012) și Imst, Austria (2013), precum și multe altele „mai mici”, regionale (Bulgaria, Serbia și Macedonia). Cristi a devenit, astfel, singurul sportiv român care să obțină aurul la cele mai mari 3 concursuri pentru copii și juniori din Europa. 

Sportivul ACC a reușit să se califice în toate cele 3 finale ale concursului, la probele de viteză, dificultate și bouldering, de pe poziția 1. Din pricina unei greșeli în finala de la viteză, Cristi a căzut în traseu, pierzând aurul. În cea de dificultate, prudența l-a făcut ca, la ambele ascensiuni din calificări, să depășească timpul alocat la diferență de doar câteva prize de finalul traseelor. Nefiind singurul sportiv care să parcurgă integral traseul de finală, avantajul din calificări s-a dovedit a fi decisiv. În ultima zi a concursului, în finala probei de bouldering, Cristi a condus detașat până aproape de sfârșit. Egalat spre final la numărul de blocuri parcurse de un austriac, Râpă a câștigat în cele din urmă la distanță de o încercare.  

„A fost cea mai frumoasă victorie a mea din toate câte am avut, pentru că mi-a cântat imnul”, a spus Cristi cu ochii în lacrimi.

Sponsori:

The North Face, producătorul de echipamente montane de înaltă performanță, s-a alăturat FRAE ca sponsor al Lotului Național de Escaladă Copii, susținând activitatea competițională a acestuia pentru jumătatea a doua a anului 2016.

Federația Română de Alpinism și Escaladă

Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE) este o federație sportivă națională, persoană juridică de drept privat, de utilitate publică, autonomă și apolitică. FRAE s-a constituit în 2002 prin asocierea cluburilor sportive și asociațiilor județene, conform Legii Educației Fizice...

Mai mult...

Newsletter