Tuesday 11th December 2018 08:46:23 AM
Autentificare

Autentificare

Nume utilizator
Parola
Tine-ma minte

Schi-Alpinismul, la Jocurile Olimpice pentru Tineret Lausanne 2020

În cadrul întâlnirii de la Lausanne, duminică 9 iulie 2017, Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic Internațional (CIO) a aprobat o serie de inovații în dezvoltarea conceptuală a Jocurilor Olimpice de Tineret (YOG).

Inovațiile aprobate pentru YOG Lausanne 2020 se articulează în jurul a trei axe: mai mulți sportivi, mai multă egalitate de gen și un conținut mai dinamic al programului sportiv.

Schi-Alpinism - un nou sport în programul olimpic

CIO a decis includerea Schi-Alpinismului în programul Jocurilor, ca urmare a propunerilor Comitetului de Organizare Lausanne 2020 de a oferi conținut inovativ inspirat de sporturile regionale specifice Elveției. Acest sport, tradițional în Elveția, va deveni al 8-lea sport în cadrul programului Lausanne 2020 și va consta în evenimente individuale, sprint și mixte.

Jocurile Olimpice pentru Tineret vor avea loc între 10 și 22 ianuarie 2020

Numărul sportivilor prezenți în 2020 va atinge 1.880. Se consideră că această creștere va avea două consecințe: o creștere a calității competițiilor și o egalitate a sportivilor din punct de vedere a împărțirii pe sexe. Pentru prima oară, la Jocurile Olimpice de Tineret vor participa la fel de multe femei ca și bărbați. CIO a ales să introducă un nou sistem care organizează sportivii în două "valuri", fiecare dintre acestea având o durată de ședere mai scurtă. Un astfel de sistem permite Jocurilor Olimpice de Tineret să primească semnificativ mai mulți sportivi, pentru o durată prelungită cu doar trei zile.

Locație

În 2020, aceste evenimente vor avea loc în stațiunea de schi Villars, în Cantonul Vaud, unde vor avea loc și competițiile de schi-cross și boardercross.

Federația Română de Alpinism și Escaladă

Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE) este o federație sportivă națională, persoană juridică de drept privat, de utilitate publică, autonomă și apolitică. FRAE s-a constituit în 2002 prin asocierea cluburilor sportive și asociațiilor județene, conform Legii Educației Fizice...

Mai mult...

Newsletter