Wednesday 29th November 2023 05:53:46 PM
Autentificare

Autentificare

Nume utilizator
Parola
Tine-ma minte

Campionatul Mondial de Escaladă, Paris. Rezultate.

Campionatul Mondial de Escaladă  2016 - Paris - 14-18 septembrie 2016

Cel mai mare eveniment indoor de escaladă din lume, Campionatul Mondial de Escaladă 2016, desfășurat zilele trecute la Paris, la AccorHotels Arena, a adunat peste 500 de sportivi la start, în toate cele 3 probe consacrate, Dificultate, Bouldering și Viteză, și peste 20.000 de spectatori. 

România a fost reprezentată nu numai de membri ai Lotului Național de Escaladă, dar și, în premieră la Campionatul Mondial de Paraclimbing, de către un sportiv cu dizabilități. Sportivul nostru, Nedu Răzvan, a ocupat locul 6 la escaladă la categoria sportivilor cu deficiențe vizuale (Categoria B2 – 7 sportivi în categorie).

Cel mai bun rezultat al Lotului Național l-a avut Daniel Ungureanu la Bouldering (Escaladă Bloc), unde a obținut locul 67 din 123 de sportivi. Tot la bouldering, Szőcs Károly-Csaba s-a clasat pe locul 111. Daniel a concurat și la proba de escaladă dificultate, în cadrul căreia s-a plasat pe locul 91 din 104 sportivi.

La fete, Crina Ochenatu a participat la proba de bouldering, încheind competiția pe locul 86. Tot la această probă, Ana Maria Zaharia a terminat concursul pe locul 69 din 87 de sportive. Ana a concurat și la proba de escaladă Dificultate, unde a terminat pe poziția 67 din 75 de sportive.    

Federația Română de Alpinism și Escaladă

Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE) este o federație sportivă națională, persoană juridică de drept privat, de utilitate publică, autonomă și apolitică. FRAE s-a constituit în 2002 prin asocierea cluburilor sportive și asociațiilor județene, conform Legii Educației Fizice...

Mai mult...